PRKA ODGOVARA, LALOVAC ŠUTI

'Imam samo jedan račun u inozemstvu i nemam političke ambicije'

02.07.2015 u 15:10

Bionic
Reading

Božo Prka odgovorio je tportalu na upit koji smo mu poslali, nakon što ga je ministar financija Boris Lalovac prozvao da mu je prijetio, vješto izbjegavši izgovoriti njegovo ime

Prka je za tportal.hr preko službe za odnose s javnošću PBZ-a potvrdio da ima račun u Italiji na koji mu se isplaćuju bonusi iz matične banke te poručuje da nema nesrazmjera njegovih prihoda i imovine, što je već i ranije demantirao.

'Nije nam poznato za prijavu DORH-u, a za navedenu situaciju smo saznali iz medija. Još jednom naglašavamo da zaista nema govora ni o kakvoj neprimjerenoj komunikaciji g. Bože Prke, a koja bi se mogla shvatiti kao prijetnja', navodi se u dopisu koji smo dobili iz PBZ-a. Naglašavaju i da Prka nije isključio svoj mobitel jer je izbjegavao upite nego jer je bio na putu.

'Za svu imovinu koju je Božo Prka stekao svojim dugogodišnjim radom postoje dokazi o porijeklu, a jedini inozemni račun je onaj na koji prima dio dohotka sukladno pravilima matične banke, ECB-a i HNB-a te uredno izvršava i podmiruje sve svoje obveze u Republici Hrvatskoj', stoji u odgovoru.

Prka je za tportal poručio i da unatoč glasinama, nema baš nikakvih političkih ambicija te da mu upravo mu teče novi trogodišnji mandat predsjednika Uprave PBZ-a.

Tvrdnje dijela medija da je njegovo ime među građanima koje je Porezna uprava izdvojila kao sumnjive povezavši ih s moguće nelegalno zarađenim novcem koji se čuva u inozemstvu,  Prka je najoštrije demantirao.

Iz Vlade i dalje ne odgovaraju na upit tportala je li ministar Lalovac obavijestio ostale članove Vlade o navodnoj 'prijetnji vodećeg bankara' te ako jest, zbog čega se Vlada nije službeno očitovala o takvoj prijetnji visokom državnom dužnosniku.

Zanimalo nas je i je li već bilo sličnih prijetnji ministrima, o kojima javnost nije obaviještena, a novinarki tportala na licu mjesta prije sjednice Vlade nije mogla dobiti niti odgovor na pitanje kakav je razgovor prethodio navodnoj prijetnji Lalovcu.