PRODAVAČI, BLAGAJNICI...

Ikea objavila drugi krug natječaja za zapošljavanje

28.02.2014 u 13:08

Bionic
Reading

Ikea je danas otvorila drugi i posljednji krug natječaja u kojem će zaposliti 140 djelatnika za robnu kuću Ikea Zagreb čije se otvorenje očekuje u ljeto ove godine, izvijestili su iz te tvrtke

Drugi krug natječaja, koji počinje danas i traje do četvrtka, 6. ožujka, zaposlit će 140 djelatnika na pozicijama prodaje, blagajnik, administrator obračuna blagajni, zaposlenik na info pultu, zaposlenik u povratu i zamjeni robe, u kontakt centru, na preuzimanju/izdavanju robe te zaposlenik u dječjoj igraonici

Ovaj put, osim za radna mjesta s punim radnim vremenom, zainteresirani kandidati moći će se prijaviti i za ona s nepunim radnim vremenom, napominju iz Ikee.

U prvom krugu zapošljavanja, koji je održan početkom veljače, za oko 110 radnih mjesta u odjelima protok robe, Ikea food i procjena štete namještaja i popravci prijavilo se više od 8.600 kandidata, a prijave su stigle iz čak sedam zemalja (Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Njemačka, Slovenija, Austrija, Italija i Njemačka).

Prosječna dob kandidata je 33 godine, dok je omjer muških i ženskih kandidata 65 naspram 35 posto.

Predselekcijski proces još je u tijeku, a na telefonske razgovore trenutno je pozvano oko 1.000 kandidata.

Ikea je u posljednjih pet mjeseci otvorila mogućnost zapošljavanja za oko 300 osoba uzme li se u obzir natječaje koji se provode u veljači i one iz listopada i studenog 2013.

Ikea robna kuća u Zagrebu otvorit će se u ljeto 2014. na istočnom ulazu u Zagreb kod Ivanje Reke, a ukupno će zaposliti oko 300 ljudi.