vremenska prognoza

Igra sunca, oblaka i magle se nastavlja, pogledajte gdje će biti kiše i pljuskova

07.11.2018 u 08:12

Bionic
Reading

Na Jadranu, u gorskim područjima i u unutrašnjosti Dalmacije u srijedu će biti promjenjivo oblačno, mjestimice kiša i pokoji pljusak, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ)

U središnjoj unutrašnjosti bit će magle i niskih oblaka uz moguću rosulju, a ponegdje će biti i sunčanih razdoblja. U Slavoniji pretežno sunčano, prognoza je DHMZ-a.

Zbog magle i smanjene vidljivosti, za središnju Hrvatsku je izdan žuti meteoalarm, pa se vozače posebno upozorava na oprez u prometu.

Na kopnu će puhati većinom slab vjetar, na Jadranu će umjereno do jako jugo postupno slabjeti, a na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana okrenuti na jugozapadnjak i zapadnjak.

Najviša dnevna temperatura na kopnu uglavnom će se kretati od 13 do 18 stupnjeva Celzija, na istoku i malo viša, te između 17 i 22 stupnja na Jadranu.

Biometeorološke prilike će u unutrašnjosti biti razmjerno nepovoljne. Ujutro je u unutrašnjosti moguća magla ili niska naoblaka, pa astmatičare i srčane bolesnike upozoravamo na zaštitu. Kod meteoropata je moguće slabije raspoloženje uz manjak koncentracije. Na Jadranu, u Lici i Gorskom kotaru će nepovoljan vremenski utjecaj biti jače izražen pa će i tegobe biti češće, poručuju iz DHMZ-a.

U četvrtak ujutro i prijepodne u većem dijelu unutrašnjosti magla i niski oblaci, potom se očekuju sunčana razdoblja. Sunčanije će biti u Slavoniji. Na Jadranu djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, a još ponegdje može pasti i malo kiše, uglavnom u prvom dijelu dana. Vjetar slab i povremeno umjeren jugozapadni, a na Jadranu zapadni i sjeverozapadni. Najniža jutarnja temperatura zraka na kopnu od 6 do 10, na Jadranu od 13 do 18, a najviša dnevna uglavnom između 16 i 21 stupnjeva.

Kako je rekla meteorologinja N1 televizije Tea Blažević u jutrošnjoj prognozi, igra sunca, oblaka i magle u Hrvatskoj će se nastaviti sljedećih desetak dana.

Detaljniju prognozu za sedam dana pogledajte u galeriji u nastavku ili na stranicama DHMZ-a.

Vremenska prognoza Izvor: DHMZ / Autor: screenshot / tportal
  • +16
Ilustrativna galerija / Kiša Izvor: Cropix / Autor: Ivo Ravlic / CROPIX