'SIMBOL BORBE PROTIV KORUPCIJE'

Igor Rađenović - SDP-ov kandidat za dogradonačelnika?

29.04.2013 u 15:26

Bionic
Reading

Dvojbi u SDP-u o njihovom kandidatu za dogradonačelnika Zagreba, doznajemo, više nema! Najbliži suradnik gradonačelničkom kandidatu Rajku Ostojiću bit će prema saznanjima Jutarnjeg - saborski zastupnik SDP-a Igor Rađenović

Rađenović je javnosti poznat kao bivši šef Zagrebačkih cesta koji je u toj gradskoj tvrtci prokazao kriminal i korupciju, zbog čega je naposljetku bio pretučen.

Upravo je i to jedan od razloga zašto se Rađenovića želi promovirati kao kandidata za dogradonačellnika. Naime, u SDP-u ga vide kao simbol borbe protiv korupcije, zbog čega u Ostojićevom timu smatraju da će njegovim imenovanjem dodatno poentirati. Naime, najljući Ostojićev protivnik je Milan Bandić kojeg se itekako povezuje s korupcijom.

Dio sugovornika Jutarnjeg lista, međutim, promoviranje Rađenovića kao simbola borbe protiv korupcije vidi kao izlizanu tezu, staru gotovo pet godina, smatrajući da je riječ o kandidatu koji otada u Zagrebu i nije ostavio osobito prepoznatljive rezultate.

Javnost ga posljednjih godina pamti najviše po tome što se katkad kao predsjednik Odbora za financije u Gradskoj skupštini nadmudruje s gradskim vlastima na čelu s Bandićem oko donošenja proračuna.