IZRADA PROJEKTA

IGH dobio posao u Bosni i Hercegovini

  • Autor: tportal.hr/hina
  • Zadnja izmjena 05.01.2011 17:40
  • Objavljeno 05.01.2011 u 16:03
autocesta

autocesta

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Tea Čimaš

Javno poduzeće Autoceste Federacije BiH, čije je sjedište u Mostaru, dodijelilo je posao izrade glavnog projekta dionice autoceste na koridoru Vc između Tarčina i Konjica konzorciju u kojemu je i hrvatski IGH, objavljeno je u srijedu

Konzorcij, koji vodi domaći IPSA Institut, a čine ga IGH Zagreb i TZI Sarajevo, trebao bi dovršiti glavni projekt dionice Tarčin – Konjic u dužini od 21,5 kilometara. Ugovor je vrijedan 6,8 milijuna konvertibilnih maraka, ili oko 1,76 milijuna eura, priopćile su Autoceste Federacije BiH.

Ta se dionica sastoji od 13 tunela i 15 vijadukata i jedna je od najzahtjevnijih na trasi koridora Vc.

Autoceste Federacije BiH priopćile su i kako je završena procjena za izražavanje interesa za konzultantske usluge nadzora izgradnje autoceste na trasi koridora 5c na poddionici Zvirovići – Bijača, za što je zainteresirana Grupa Investinženjering iz Hrvatske. Precizira se da je nakon dostavljene dokumentacije i utvrđenih kriterija načinjen kratak popis od šest tvrtaka ili konzorcija koji će se pozvati da dostave svoje tehničke i financijske ponude.

Grupa Investinženjering natječe se za posao nadzora izgradnje autoceste u dijelu Hercegovine zajedno s tvrtkom Ove Arup & Partners iz Irske. Za taj se posao natječu i tvrtke iz Francuske, Njemačke, Velike Britanije, Italije i Španjolske.

Kako su priopćile Autoceste Federacije BiH, Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) financira izgradnju i nadzor izgradnje dionice Zvirovići – Bijača te je dala pisanu suglasnost na odabrane tvrtke i provedeni postupak.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi