BORIS MILETIĆ

IDS dao potporu Josipoviću

07.04.2015 u 20:21

Bionic
Reading

Predsjednik Istarskoga demokratskog sabora (IDS) Boris Miletić podupro je najavu Ive Josipovića o osnutku nove stranke rekavši kako IDS podupire svaku konstruktivnu i ozbiljnu inicijativu koja može pridonijeti razvoju i poboljšanju gospodarske situacije u zemlji

"U tom smislu, pozdravljamo i najavu bivšeg predsjednika Ive Josipovića o osnivanju nove političke stranke i želimo mu puno uspjeha. Ivo Josipović uživa određeni politički kredibilitet u Istri, što je pokazao na proteklim predsjedničkim izborima na kojima ga je IDS podržao", rekao je Miletić i dodao kako je u tom slučaju riječ tek o najavi osnutka nove stranke.

"Nismo upoznati s programskom platformom stranke pa nije moguće govoriti o potencijalnoj suradnji. O tome će, o kojoj god stranci se radilo, odlučivati tijela IDS-a, a ona može biti zasnovana isključivo na projektima i programima koji jamče razvoj Istre", poručio je predsjednik IDS-a Boris Miletić.

IDS je u utorak reagirao i na istup nezavisnog zastupnika Damira Kajina, koji je izjavio kako IDS koaliciju sa SDP-om "naplaćuje" državnim zemljištem te da je u tom smislu nedavni sastanak vodstva IDS-a s ministrom poljoprivrede Tihomirom Jakovinom i glavnim tajnikom SDP-a Igorom Dragovanom značio "formalizaciju koalicije" tih dviju stranaka za parlamentarne izbore.

Iz IDS-a su poručili kako je na sastanku bilo riječi isključivo o gospodarskim temama, a ne o izborima, pa je nepojmljivo da Kajin, koji nije bio na sastanku, javnosti objašnjava o čemu se razgovaralo. "Danas svu energiju treba ulagati na temu gospodarstva, jer od toga imaju koristi mladi i stariji, zaposleni i nezaposleni, obrtnici i poduzetnici i oni koji ovise o pomoći drugih. Tako da smo mi razgovarali isključivo o gospodarskim temama", naveo je u priopćenju glavni tajnik IDS-a Giovanni Sponza.