BEZ KAZNE

I Vodice zabranjuju 'golaće' u centru grada

16.08.2017 u 10:17

Bionic
Reading

Nakon Dubrovnika, Hvara i Makarske, Vodice su još jedno turističko središte koje se odlučilo na zabranu šetnji turistima i turistkinjama u 'oskudnim krpicama' i bikinijima centrom grada. Na pravila ponašanja turiste će upozoravati table, no za sada za prekršitelje kazni neće biti, piše šibenski.hr

Nakon što je Gradsko vijeće usvojilo dopunu Odluke o komunalnom redu neće biti dopušteno kretanje po vodičkim ulicama i trgovima osobama bez odjeće, bez dijela odjeće, odnosno obnaženog gornjeg ili donjeg dijela tijela ili u kupaćem kostimu, piše šibenski.hr.

Uredba se odnosi na Obalu Vladimira Nazora, ulicu Mirka Zore, trg dr. Franje Tuđmana, Trg kneza Branimira Obalu Juričev Ive Cote, ulicu Artina i sve ostale manje vodičke kale u staroj jezgri.

Turiste će se upozoravati putem tabli, koje bi trebale biti postavljene u roku od sedam dana. Na tablama će biti prekrižena gola osoba te natpis na engleskom i hrvatskom jeziku – 'Poštujte našu tradiciju'.

Primjenu odluke nadzirat će komunalni redari. Oni će prilaziti 'razgolićenim' turistima i usmeno ih upozoravati da nisu odjeveni u skladu sa komunalnim redom.

'Za nepoštivanje odluke, za sada nisu predviđene kaznene odredbe i nema novčanih kazni za prekršitelje. Želimo naše goste u prvom redu educirati kako se treba odijevati u staroj gradskoj jezgri. Želimo izvršiti svojevrsni kulturni pritisak na nepristojno ponašanje. Ovo je zapravo pilot-program i ovisno u učincima njegove primjene, ovu odluku o komunalnom redu ćemo nadopunjavati', kaže Marko Lugović, pročelnik Upravno odjela za komunalno gospodarstvo grada Vodica.