BRANITELJI U USTAVU

I SDP-ovac Vidović potpisao zahtjev Glogoškom

27.02.2015 u 11:12

Bionic
Reading

Hrvatski branitelji u petak su ispred Hrvatskog sabora prikupljali potpise zastupnika vezano za zaključke da se sva prava hrvatskih branitelja i njihovih obitelji objedine u jedan, ustavni zakon, a uz oporbene, potpis im je dao i SDP-ov zastupnik i član saborskog Odbora za ratne veterane Franko Vidović

'Kad netko poštiva proceduru, za to sam da mu se neke stvari omoguće', objasnio je Vidović koji ne misli da će biti jedini iz vladajuće koalicije koji će to učiniti .

'Ne mislim da ću biti jedini, o tom po tom', rekao je zastupnik, te napomenuo da ne može odlučivati u ime kolega.

Vidović je naglasio i da Kub SDP-a do danas nije dobio nikakav dopis Udruge 100-postotnih HRVI i branitelja koji prosvjedu da se očituju o bilo čemu, pa se nije ni očitovao.

Braniteljsku inicijativu potpisao je HDZ-ov zastupnik Ivan Šuker koji je objasnio zašto podržava zahtjeve prosvjednika.

RTL Autor: RTL


Video: Patrik Macek / PIXSELL

Zaključci su da prisilimo Vladu da napravi ono što treba napraviti. Ako Sabor i saborska većina ne prihvati taj zaključak, onda će branitelji i klubovi koji ih podržavaju napraviti vlastiti zakon o pravima hrvatskih branitelja, sve objediniti u jedan, pokušati donijeti ustavni zakon, rekao je Šuker.

'Mislim da se nitko nema pravo igrati sa sudbinama ljudi koji su svoj život ili dio svog tijela ostavili u stvaranju hrvatske države, niti jedna politička nomenklatura nema pravo prilikom promjene političke vlasti mijenjati ta prava', istaknuo je Šuker.

Do sada je, kaže predsjednik Udruge 100-postotnih HRVI Đuro Glogoški, zahtjev potpisao 41 zastupnik, uz HDZ-ove i HDSSB-ove, učinili su to i Branko Hrg (HSS), Ivan Šimunović (HSP AS) te nezavisna Jadranka Kosor.

Očekujemo da ćemo skupiti potrebnih 51, a i više, rekao je Glogoški.