SKUPLJAJU SE POTPISI

I Prgomet traži raspuštanje Sabora

16.06.2016 u 16:10

Bionic
Reading

Zastupnicima koji zahtjevaju da Sabor raspravi prijedlog o samoraspuštanju u srijedu se priključio i Drago Prgomet (Hrid)

'Govoriti o tome tko ima 76 ruku, a ne o politici, kadrovima i programima je štetno. Hrid će glasovati za opoziv Vlade i pozivam predsjednika Sabora da sazove sjednicu na kojoj će se raspravljati o samoraspuštanju', rekao je Prgomet tijekom saborske rasprave o HDZ-ovu prijedlogu opoziva premijera Tihomira Oreškovića.

Prijedlog samoraspuštanja Sabora u proceduru su prvi uputili Hrvatski laburisti, nakon čega je potpise za to počeo prikupljati SDP, uz podršku preostalih članica nekadašnje koalicije Hrvatska raste.

Poseban zahtjev uputio je čelnik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić, potporu raspuštanju Sabora najavio je i HDSSB. Svoje su potpise kuvertirali i zastupnici Mosta i najavili da će ih aktivirati ako Sabor razriješi premijera Oreškovića.

Po Ustavu, Sabor se raspušta odlukom većine svih zastupnika, odnosno sa 76 glasova, a ostanu li navedeni klubovi i zastupnici pri svojim najavama, samoraspuštanje bi u ovom trenutku moglo podržati 77 zastupnika.