NA POMORSKOM DOBRU

I odvjetnik 'U ime obitelji' bespravno sagradio kuću na Hvaru

27.11.2013 u 22:20

Bionic
Reading

I pravnik Krešimir Planinić, odvjetnik inicijative 'U ime obitelji', još se u siječnju 2005. upustio u bespravnu gradnju kuće za odmor na pomorskom dobru u uvali Sinjava na otoku Hvaru. Iako su mu nadležne inspekcije Ministarstva graditeljstva i zaštite okoliša još prije sedam godina izdale pravomoćni nalog za rušenje, bespravna građevina nije srušena do danas

Bespravno sagrađena vila na otoku Šipanu u vlasništvu Željke Markić nije jedina bespravna gradnja u koju su se upustili lideri inicijative. Jutarnji list piše o bespravnoj gradnji odvjetnika Krešimira Planinića, čija je obitelj u prosincu prošle godine podnijela zahtjev za legalizacijom nedovršene kuće iako je objekt sagrađen na pomorskom dobru.

Nijedan zakon ne može to legalizirati, a ipak, kako je izjavio Darislav Petrović, načelnik hvarske ispostave Županijskog ureda za prostorno uređenje Splitsko-dalmatinske županije - koja rješava zahtjeve za legalizacijom na tome području - postupak rješavanja još nije riješen, iako je pri kraju.