PIJAN ZA VOLANOM

I nezavisni gradski vijećnici traže Habuševu ostavku

14.11.2011 u 16:35

Bionic
Reading

Šestero neovisnih varaždinskih vijećnika pozvalo je danas Gorana Habuša koji je u petak u alkoholiziranom stanju izazvao lakšu prometnu nesreću u Varaždinu, da podnese ostavku na dužnost gradonačelnika te najavili kako će zatražiti da se sazove sjednica Gradskog vijeća o toj temi

'Pozivamo gospodina Habuša da podnese ostavku i tako sačuva i svoje dostojanstvo i vjerodostojnost svoje stranke (HNS) i Kukuriku koaliciji čija je 'perjanica'. Inicirat ćemo sjednicu gradskog vijeća i s dostatnim brojem potpisa vijećnika predložiti ostavku gradonačelnika', izjavio je na konferenciji za novinare u Varaždinu Nino Lučić, potpredsjednik gradskog vijeća i predsjednik kluba nezavisnih vijećnika.

Izjavio je da govori u svoje ime i u ime još petero neovisnih vijećnika: Biserke Keliš, Iris Lambreščak, Marka Pižete, Dražena Kolaka i Igora Vovka.

Izvanrednu sjednicu predsjednik gradskog vijeća Ivan Herman mora sazvati u roku od dva tjedna ako to pismeno zatraži najmanje 13 od ukupno 35 vijećnika, koji mogu predložiti i dnevni red sjednice. No od Hermana se doznaje da on 28. studenoga kani sazvati redovitu sjednicu vijeća.

Ostavku gradonačelnika Habuša su nakon prošlotjedne prometne nesreće već zatražili gradski HDZ i županijski HSLS.