vremenska prognoza

I dalje nestabilno vrijeme uz kišu i pljuskove s grmljavinom. Padat će i idući tjedan

16.05.2021 u 09:18

Bionic
Reading

Bit će djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku te i dalje nestabilno. Mjestimice kiša ili pljuskovi s grmljavinom, osobito na sjevernom Jadranu te u Gorskome kotaru i Lici, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za nedjelju

Vjetar slab do umjeren, od sredine dana prolazno i jak jugozapadni, a na Jadranu i jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 22 stupnjeva Celzijusovih, u gorju malo niža.

U nastavku tjedna djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku i nestabilno uz povremenu kišu te pljuskove i grmljavinu, osobito u unutrašnjosti.

  • +4
Kiša u Zagrebu Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Više kiše očekuje se u gorskim krajevima te lokalno na sjevernom Jadranu, osobito u prvom dijelu ponedjeljka, dok u Dalmaciji uz najviše sunčanog vremena kiša može i izostati. Vjetar u unutrašnjosti slab do umjeren, uglavnom zapadni i sjeverozapadni.

Na Jadranu će umjereno i jako jugo u ponedjeljak okrenuti na jugozapadnjak, najprije na sjevernom dijelu. Zatim uz obalu slaba do umjerena bura, danju sjeverozapadni vjetar. Temperatura zraka bez znatnije promjene.