VREMENSKA PROGNOZA

I dalje iznadprosječno toplo vrijeme, a evo gdje su za vikend moguće kiše

03.11.2018 u 07:53

Bionic
Reading

U subotu se očekuje promjenjivo oblačno vrijeme uz sunčana razdoblja, s dnevnom temperaturom većinom od 20 do 25 Celzijusa

Ujutro se u subotu očekuje više oblaka i mjestimice kiša, uglavnom na zapadu, dok će u unutrašnjosti biti magle i niskih oblaka, koji se ponegdje mogu i dulje zadržati, navodi Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Vjetar će biti većinom slab. Na Jadranu će slabo do umjereno jugo okrenuti na sjeverozapadnjak i buru, koja će na sjevernom dijelu prema večeri biti i jaka, podno Velebita i s olujnim udarima.

Najviša dnevna temperatura kretat će se većinom od 20 do 25 °C, dok će u gorju biti malo niža.

U cijeloj zemlji biometeorooške prilike će biti povoljne. Nakon duljeg nepovoljnog razdoblja većina bi ljudi trebala osjećati poboljšanje općega stanja, a nakon mirnoga sna biti dobroga raspoloženja. Smanjit će se i tegobe kroničnih bolesnika.

Vremenska prognoza - 3.11. Izvor: Screenshot / Autor: DHMZ

Istočna Hrvatska

Djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku i uglavnom suho. Ujutro ponegdje magla i niska naoblaka. Vjetar većinom slab, u Podunavlju do umjeren istočni. Najniža jutarnja temperatura zraka od 11 do 14, a najviša dnevna 21 ili 22 °C.

Središnja Hrvatska

Promjenljivo oblačno uz sunčana razdoblja, U noći i ujutro još ponegdje može biti malo kiše. Ujutro magla koja se mjestimice može i dulje zadržati. Vjetar uglavnom slab. Najniža jutarnja temperatura zraka od 11 do 13, a najviša dnevna od 19 do 21 °C.

Gorski kotar i Lika

Promjenljivo oblačno uz sunčana razdoblja. Ujutro magla koja se ponegdje može i dulje zadržati. Vjetar uglavnom slab. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 10, a najviša dnevna od 15 do 18 °C.

Sjeverni Jadran

U noći i ujutro promjenljivo uz kišu, a zatim dulja sunčana razdoblja. Danju je povremeno uz više oblaka samo rijetko moguće malo kiše. Umjereno jugookrenut će na buru, podno Velebita prema večeri i jaku s olujnim udarima. Najniža jutarnja temperatura zraka od 15 do 17, a najviša dnevna 21 ili 22 °C.

Dalmacija

Djelomice sunčano i uglavnom suho. Zapuhat će slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka od 16 do 19, u unutrašnjosti oko 14, a najviša dnevna od 22 do 24 °C.

  • +19
Sunčan dan u Splitu i Dubrovniku Izvor: Pixsell / Autor: Miranda Cikotic/PIXSELL

Vrijeme do 6. studenoga

U unutrašnjosti će idućih dana biti djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, a ujutro i maglu koja se ponegdje može i dulje zadržati. U gorju uz povremeno više oblaka moguće je malo kiše, a u ponedjeljak i utorak oborine možda i u unutrašnjosti Istre i Dalmacije. Na Jadranu u nedjelju djelomice sunčano i uglavnom suho, a zatim oblačnije i nestabilnije uz povremenu kišu, u ponedjeljak na južnodalmatinskim otocima moguće i obilniju. I dalje će biti iznadprosječno toplo.