POD POVEĆALOM

HZZO propituje bolovanje Jasmine Jovev

03.02.2014 u 14:58

Bionic
Reading

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje zatražio je kontrolu bolovanja Jasmine Jovev koja je u emisiji Nedjeljom u 2 progovorila o nepravilnostima u radu Marine Lovrić Merzel

Od glasnogovornika HZZO-a Nenada Korkuta doznajemo da je Jovev sama jučer u eteru spomenula da je na bolovanju te da je otišla na bolovanje kako bi odgodila otkaz.

'Pokrenuta je kontrola jer nam je to obaveza i dužnost kao i kod svakog tko javno na televiziji i u medijima izjavi da je bio prisiljen na bolovanje. Nama je to dovoljan razlog da provjerimo o kakvom se bolovanju radi. Poslan je nalog za kontrolu u Sisak', kaže Korkut za tportal i dodaje da se bolovanja ne mogu retrogradno kontrolirati. Pod upitnik mogu doći samo ona bolovanja koja su u tijeku jer je logično da propituju bolovanje osobe koja je na bolovanju, a pojavljuje se na televiziji. Ako je riječ o rodiljnom dopustu, to je druga stvar, kaže nam Korkut.

Jovev je pak za tportal govorila isključivo o rodiljnom dopustu na koji je imala pravo i koji je iskoristila nakon što joj je početkom prošle godine rečeno da se više ne pojavljuje na poslu.