EK NIJE NIŠTA POSLALA

HZZO: Ne odustajemo od dopunskog osiguranja

23.08.2013 u 16:11

Bionic
Reading

Nakon što je Glas Istre objavio članak u kojem se tvrdi da će HZZO ugovaranje dopunskog osiguranja prepustiti privatnim osiguravateljima jer je im takav nalog poslan od strane Europske komisije iz HZZO-a na redakcije medija u Hrvatskoj stiglo je priopćenje u kojem to demantiraju

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

'Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje nije primio nikakav nalog Europske komisije da mora odustati od ugovaranja polica dopunskog zdravstvenog osiguranja.
Radi se o netočnoj i neprovjerenoj informaciji koja bi mogla bespotrebno uznemiriti 2 milijuna i 370 tisuća naših osiguranika, vlasnika police dopunskog osiguranja.
Dopunsko zdravstveno osiguranje HZZO-a i dalje je najbolje i najsigurnije na hrvatskom tržištu. Niti jedno drugo dopunsko osiguranje nije besplatno za skoro 900 tisuća osiguranika čije police pokriva državni proračun.

Promjene u dopunskom zdravstvenom osiguranju neće se raditi preko noći, već sustavno, s punom ozbiljnošću i odgovornošću, na državnoj razini i kroz zakone koji reguliraju provođenje dopunskog zdravstvenog osiguranja u Hrvatskoj.

Dapače, ne samo da se dopunsko osiguranje HZZO ne ukida, već ćemo uskoro Upravnom vijeću uputiti konkretan prijedlog o snižavanju i ujednačavanju cijena polica dopunskog zdravstvenog osiguranja. Na taj ćemo način našim osiguranim osobama učiniti dopunsko osiguranje još pristupačnijim, te očekujemo još veći interes naših osiguranika za našom policom dopunskog zdravstvenog osiguranja.', zaključuju u HZZO-u.