GLAVNA SKUPŠTINA

HT sutra o dividendi, povećanju temeljnog kapitala i reinvestiranju

28.04.2014 u 13:52

Bionic
Reading

Glavna skupština Hrvatskog telekoma (HT) sutra, 29. travnja, odlučivat će o upotrebi neto dobiti HT-a za 2013. koja je iznosila 1,43 milijardi kuna, izmjenama i dopunama Statuta, povećanju temeljnog kapitala, razrješnicama članovima Uprave i Nadzornog odbora za poslovnu 2013. te drugim pitanjima

Vezano za upotrebu lanjske neto dobiti HT-a od 1,43 milijarde kuna Glavna će skupština odlučivati o prijedlogu Uprave i Nadzornog odbora da se dio te dobiti ili 736,9 milijuna kuna upotrijebi za isplatu dividende dioničarima i to 9,00 kuna po dionici.

Predloženo je i da se dio dobiti od 284,3 tisuće kuna raspodjeli u zadržanu dobit, a 694 milijuna kuna za povećanje temeljnog kapitala s ciljem značajnog ulaganja u razvoj kompanije kako bi se promijenio trend pada poslovnih rezultata i osigurala dugoročna vrijednost za dioničare.

Za ulaganja se u pozivu za Skupštinu navodi i da će biti usmjerena na razvoj infrastrukture i podizanje kvalitete usluga, realizaciju potencijalnih prilika regionalne ekspanzije te na širenje poslovanja putem ponuda proizvoda i usluga u regiji.