A NEMA ZA UČITELJE

HSS: Vlada poklanja državnu imovinu

22.12.2013 u 14:14

Bionic
Reading

Hrvatska seljačka stranka u priopćenju ističe kako Vlada nema za učitelje, a za konzultantske usluge ima 40 milijuna kuna

'HSS smatra da je prodaja Croatia osiguranja božićno darivanje. Pomalo i začuđuje tako mali interes za društvo koje ima ogroman broj nekretnina na najboljim lokacijama u hrvatskim gradovima, društvo koje ima uhodan posao, društvo koje nije kreditno opterećeno. Nije li darivanje i 29 milijuna kuna koje je Vlada predvidjela za konzultante koji su pripremili prodaju?

Dobar dar od 10 milijuna kuna bio je i priprema prodaje HPB. Prodaja srećom nije uspjela, ali 10 milijun kuna proračunskog novca je potrošeno.

I kako onda reći da je naša Vlada neosjetljiva, pogotovo prema građanima?

HSS pita: Koliko su stvarno plaćene konzultantske usluge pripreme za prodaju HPB? Ako je to planirani iznos od 10 milijuna kuna, od kuda Vladi u ovim teškim vremenima toliki iznos, tko će preuzeti odgovornost za uludo potrošen novac?

Za HSS je neprihvatljivo da za takav promašaj nitko ne preuzme odgovornost, a pogotovo iz razloga što se na jednoj strani nemilice troši, a istovremeno se, također nemilice udara po građanima, kao na primjer u zadnje vrijeme po učiteljima. Za HSS je neprihvatljivo da za konzultante ima, a za učitelje nema', stoji u priopćenju HSS-a.