PREDSJEDNIŠTVO JEDNOGLASNO

HSS prelomio: Za opoziv premijera Oreškovića

Krešo Beljak

Krešo Beljak

Izvor: Pixsell / Autor: Boris Scitar/Vecernji list

Predsjedništvo Hrvatske seljačke stranke (HSS) u petak je jednoglasno zaključilo da je HSS za raspuštanje Vlade RH u ovakvom sastavu, jer Tihomir Orešković nema izborni legitimitet te je pozvalo svoju dvojicu zastupnika u Hrvatskom saboru da prilikom glasovanja o povjerenju Oreškoviću budu za njegov opoziv, izjavio je Hini predsjednik HSS-a Krešo Beljak, nakon sjednice Predsjedništva

Beljak je istaknuo kako je Predsjedništvo HSS-a na sjednici u petak jednoglasno usuglasilo i jednoglasno donijelo dva zaključka.

Prvi zaključak jest - HSS je za raspuštanje Vlade RH u ovakvom sastavu jer Tihomir Orešković nema izborni legitimitet i poziva svoje zastupnike u Hrvatskom saboru da prilikom glasovanja o povjerenju predsjedniku Vlade RH budu za njegov opoziv.

Drugi je zaključak Predsjedništva - da je HSS za nove prijevremene parlamentarne izbore, ako se ne okupi dovoljna većina u Hrvatskom saboru, koja bi jamčila stabilnu Vladu Republike Hrvatske, istaknuo je Beljak.

Predsjednik HSS-a također je potvrdio kako se na sjednici stranačkog Predsjedništva dugo raspravljalo, ali su ovi zaključci donijeti jednoglasno.

HSS u Hrvatskom saboru ima dva zastupnika: Branka Hrga i Davora Vlaovića.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!