FINANCIJSKI PROBLEMI PRAVAŠA

HSP Ante Starčević pred stečajem zbog duga od 250 tisuća kuna

  • Autor: V. P. P./Hina
  • Zadnja izmjena 27.02.2018 16:03
  • Objavljeno 27.02.2018 u 16:03
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Financijska agencija (Fina) podnijela je prijedlog za otvaranje stečajnog postupka nad Hrvatskom strankom prava dr. Ante Starčević (HSP AS) zbog neizvršenih osnova za plaćanje u neprekinutom razdoblju duljem od 120 dana i u ukupnom iznosu nešto većem od 250.000 kuna

Kako se navodi u prijedlogu Fine, ta politička stranka sa sjedištem u Zagrebu ima samo jednog zaposlenog i oročen novac na nekim od čak 32 otvorena računa u dvije hrvatske komercijalne banke. Osim tih podataka, Fina ističe da ne raspolaže drugim podacima o imovini HSP-AS.

No, Fina je u svom prijedlogu obavijestila i Trgovački sud da je HSP-AS sredinom veljače imao zaplijenjenih 5000 kuna u ime predujma za namirenje stečajnog postupka.

HSP AS upisana je u registar političkih stranaka u listopadu 2009. Predsjednik i zastupnik stranke je Hrvoje Niče, kao dopredsjednici na službenim stranicama HSP AS navedeni su Vlatka Vukelić, Ante Žoni Maksan i Marinko Pažin, a kao glavni tajnik Pero Ćorić.

Prema statutu HSP AS iz listopada 2016. ta stranka se definira kao 'demokratska politička stranka za 21. stoljeće' koja 'baštini temeljna pravaška načela koja je postavio otac domovine dr. Ante Starčević' te se "zalaže se za napredak i boljitak hrvatskog naroda i svih hrvatskih građana koji poštuju hrvatsku državu'.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!