POSTROJAVANJE NA BUDNEKU

Hrvatskoj nedostaje zakon o civilnoj zaštiti

  • Autor: tportal.hr/hina
  • Zadnja izmjena 15.09.2011 21:49
  • Objavljeno 15.09.2011 u 19:16
Specijalističke postrojbe civilne zaštite 19

Specijalističke postrojbe civilne zaštite 19

Izvor: tportal.hr / Autor: Lucija Bušić

Više od 150 sudionika današnje specijalističke konferencije 'Civilna zaštita u 21. stoljeću' zaključilo je kako Hrvatska nema temeljni zakonski akt o civilnoj zaštiti te da je civilna zaštita presudan čimbenik sigurnosti jer 90 posto svih žrtava izvanrednih stanja su civilne žrtve

Sudionici skupa također su zaključili kako je država odgovorna za organiziranje usluga civilne zaštite, ali je ona i obveza svih građana i zato je u svim europskim državama ustrojena na svim razinama, od državne do lokalne te nevladina sektora.

'Svi pripadnici civilne zaštite moraju zajednički raditi na podizanju svijesti svakog građanina da sudjeluje u civilnoj zaštiti', zaključeno je danas na specijalističkoj konferenciji 'Civilna zaštita u 21. stoljeću'.

Lucija Bušić

Lucija Bušić

Izvor: tportal.hr / Autor: Lucija Bušić

Prvi stručni skup u nas o civilnoj zaštiti, održan u gradskoj skupštini, organizirao je gradski ured za upravljanje u hitnim situacijama, a okupio je više od 150 sudionika iz Hrvatske, Danske, Italije, Slovenije i Makedonije.

U 17 sati na jezeru Bundeku postrojeno je oko 400 ljudi, i to kao prvo postrojavanje specijalističke postrojbe civilne zaštite za spašavanje iz ruševina grada Zagreba i specijalističkog tima civilne zaštite za spašavanje iz vode.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi