posao na neodređeno

Hrvatski Ured zastupnika pred Europskim sudom za ljudska prava traži troje zaposlenika

07.01.2019 u 13:52

Bionic
Reading

Ured zastupnika Republike Hrvatske pred Europskim sudom za ljudska prava javnim natječajem zapošljava troje zaposlenika na neodređeno vrijeme, među njima i pomoćnika zastupnika Republike Hrvatske pred spomenutim sudom

Završen studij prava, položen pravosudni ispit i najmanje pet godina radnog iskustva nakon položenog ispita u pravosudnim tijelima, ili položen pravosudni ispit i najmanje pet godina radnog iskustva u zastupanju pred domaćim ili međunarodnim tijelima, izvrsno znanje engleskog te poželjno znanje francuskog jezika, neki su od potrebnih stručnih uvjeta za to mjesto.

Ured traži i nižeg savjetnika zastupnika RH u Odjelu za praćenje sudske prakse Europskog suda za ljudska prava i drugih međunarodnih tijela u području ljudskih prava i usklađivanje propisa s Konvencijom za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda.

Stručni uvjeti potrebni za to mjesto su studij prava, položen pravosudni ispit i najmanje dvije godine radnog iskustva nakon položenog tog ispita u pravosudnim tijelima, ili položen pravosudni ispit i najmanje dvije godine radnog iskustva u zastupanju pred domaćim ili međunarodnim tijelima, znanje engleskog te poželjno znanje francuskog jezika.

Ured traži i stručnog referenta, arhivara, uvjet je srednja stručna sprema društvenog ili tehničkog smjera ili gimnazija, najmanje godina radnog iskustva, položen državni stručni i stručni ispit za djelatnika u pismohranama; poznavanje engleskog jezika, itd.

Opis poslova i podaci o plaći radnog mjesta, sadržaj i način testiranja te pravni izvori za pripremanje kandidata za testiranje objavit će se na web-stranici Ureda.

Ured zastupnika RH pred Europskim sudom za ljudska prava stručna je služba hrvatske Vlade, Uredom upravlja zastupnik kojeg, na prijedlog premijera, imenuje Vlada. Dugogodišnja zastupnica RH je Štefica Stažnik.

Zastupnik zastupa Republiku Hrvatsku i državne interese u svim postupcima u kojima je država tužena pred Europskim sudom za ljudska prava. Ne zastupa građane u postupcima pred Europskim sudom.

Zastupnik ima položaj pomoćnika ministra, ima zamjenika te pomoćnike koji rukovode radom triju unutarnjih ustrojstvenih jedinica, odnosno odjela.