LUKA BEBIĆ I IRANSKI VELEPOSLASNIK

'Hrvatska podupire iranska istraživanja nuklearne energije'

11.02.2010 u 13:55

Bionic
Reading

Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić primio je u nastupni posjet iranskoga veleposlanika u Hrvatskoj Mohsena Šarifa Hodaeia i s njim razgovarao o bilateralnim odnosima za koje je istaknuto da su bez otvorenih pitanja, priopćeno je u četvrtak iz Ureda predsjednika Sabora

Hrvatska i Iran podupiru unapređenje odnosa na područjima od zajedničkog interesa, a dvojica dužnosnika zaključila su da ima prostora za suradnju.

To se odnosi posebno na suradnju parlamenata u okviru koje se mogu otvoriti vrata suradnji i na drugim područjima ili proširiti postojeća suradnja, kao naprimjer na području gospodarstva, kaže se u priopćenju.

U tom kontekstu predsjednik Sabora pozdravio je najavu otvaranja izložbe iranske minijature u Muzeju Mimara u 2010. godini, jer smatra da će to biti važan doprinos upoznavanju hrvatske i iranske kulture, dodaje se u priopćenju.

Govoreći o mogućnostima suradnje na području znanosti, predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić iranskom je veleposlaniku Mohsenu Šarifu Hodaeiu naglasio da Hrvatska podupire istraživanja na području nuklearne energije koja će se koristiti u civilne svrhe, dodaje se na kraju priopćenja.