ZIMSKI UVJETI

Hrvatska okovana snijegom i ledom!

  • Autor: Tportal/Hina
  • Zadnja izmjena 26.03.2013 08:00
  • Objavljeno 26.03.2013 u 08:00
Snijeg u Zagrebu 4

Snijeg u Zagrebu 4

Izvor: Cropix / Autor: Davor Pongračić

Za sav promet zatvorene su: dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica, Jadranska magistrala (D8) između Senja i Svete Marije Magdalene te državna cesta D218 Bruvno-Dobroselo-Mazin, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub

Samo za osobna vozila otvorene su: autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica,

- D25 Gospić-Karlobag, D27 Gračac-Zaton Obrovački i D54 Maslenica-Zaton Obrovački.

Na dionici Jadranske magistrale (D8) između Bakra i Novog Vinodolskog zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina), a od Novog Vinodolskog do Senja dodatno za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Otvorena je Sljemenska cesta u Zagrebu.

Proglašeni su zimski uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Bosiljevo i Kikovica, kao i na većini državnih i županijskih cesta u Gorskom kotaru, Lici, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj uključujući staru cestu kroz Gorski kotar (D3) i D1 na dionici Macelj-Karlovac-Knin.

Zbog niskih temperatura moguća je poledica.

Trenutno nema slobodnog prometnog pravca za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz unutrašnjosti prema Rijeci i Dalmaciji te obrnuto.

Vozače se upozorava da na put ne kreću bez zimske opreme, a ako je moguće neka odgode putovanje!

Zimski uvjeti su u Gorskom kotaru, Hrvatskom primorju, Ličko-senjskoj i Zadarskoj županiji, Središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj te Istri.

Obavezna je upotreba zimske opreme na području općina Viškovo, Klana, Matulji, grada Kastva, općine Opatije, Lovrana, Mošćeničke Drage, Čavle, zaleđe grada Rijeke i Bakra, kao i na području Učke i Ćićarije.

Za sav promet zatvorena je ŽC3131 Gornja Jelenska- Podgarić.

Zabrana je za teretna vozila na graničnim prijelazima Pasjak, Mursko Središće, Goričan, Dubrava Križovljanska, Gola, Terezino Polje, Jurovski Brod, Prezid, Brod na Kupi i Ličko Petrovo Selo.

U prekidu je trajektna linija Lopar-Valbiska te katamaranske iz Splita prema Braču, Hvaru, Korčuli, Lastovu, Visu i Rijeka-Rab-Novalja.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!