OZREN MATIJAŠEVIĆ

'Hrvatska je talac ega Milanovića, Ostojića i Mrsića'

11.09.2013 u 15:09

Bionic
Reading

'Premijer Zoran Milanović gubi tlo pod nogama i samo je jedan od onih koji vlastiti ego pretpostavljaju državi i građanima. Gospodarstvo nam je u raspadu, ekonomija ne pokazuje napredak, a stižu i packe i Bruxellesa. Ako ne prestane s tom praksom, cijenu će platiti građani', kazao je Ozren Matijašević, prvi čovjek Hrvatske udruge sindikata (HUS)

Matijašević drži da brojke, prema kojima BDP pada sedmi kvartal zaredom, od čega šest za Milanovićeva mandata, broj nezaposlenih raste, činjenica da trećina građana u Hrvatskoj prema svjetskim standardima živi u siromaštvu te porast blokiranih računa i pad životnog standarda, jasno govore u kakvoj se situaciji nalazimo.

'Kada tome pridodamo robni deficit i sramotne podatke iz poljoprivrede prema kojima domaća propada, a voća i povrća uvozimo devet puta više nego što izvozimo, onda je jasno gdje smo', kazao je Matijašević.

Osim na Milanovića čelnik HUS-a posebno se obrušio i na Rajka Ostojića, ministra zdravstva i Miranda Mrsića, ministra rada i mirovinskog sustava koji su, prema njegovu mišljenju, kao i premijer, egoisti. Prvi jer će biti krivac za štrajk 18. rujna koji pripremaju djelatnici u zdravstvu, a drugi jer 'na silu, služeći se spinovima, bez dijaloga sa socijalnim partnerima prezentira gotova rješenja Zakona o radu'.

Zbog svega što se u zemlji događa, Matijašević smatra da Vlada pod hitno, 'umjesto kozmetičke, jalove rasprave i privida da se nešto radi', mora okupiti tim stručnjaka 'da utvrdi neuralgične točke sustava i predloži što treba napraviti'.