REPORTAŽA SRPSKIH NOVOSTI

'Hrvatska je lijepa, dosadna i skupa za pamćenje'

23.07.2013 u 10:02

Bionic
Reading

Reporter srpskih Novosti boravio je na hrvatskoj obali i vratio se kući s dojmom da je kod nas lijepo, čisto, sterilno i skupo za pamćenje

Provod na otocima po mjeri je umirovljenika, jer ondje caruju šlageri i prazni retro restorani. Ipak, priznaje da će vas opčiniti ljepota mora gdje god da se uputite, ali sve je 'europski', pa i cijene, 'jake' za prosječnog srpskog turista, pišu Novosti.

Osim cijene smještaja, u prosjeku 20 eura, iako se može naći i po 10, Novosti pišu da kava na Hvaru košta dva eura, bečki odrezak je 20 eura, lignje na žaru 10, a porcija pršuta ili sira 10 eura!

Provod na otocima, navode, i na Hvaru je po mjeri umirovljenika, zbog čega se u šali kaže da je to 'zemlja tisuću otoka za 'hokejaše' (umirovljenike sa štakom)'. 'Gotovo da nema noćne zabave u Jelsi, Vrboskom i Starom Gradu. U ovim mjestima caruje začuđujuća sterilnost i poluprazni retro restorani u kojima bendovi sviraju prastare šlagere iz šezdesetih godina parovima koji pijuckaju vino uz standardnu romantiku svijeće i s pogledom na pučinu! Ova otočna mjesta mrtva su već u 23 sata!', čude se u Novostima.

U samom Hvaru situacija je nešto bolja, zbog čega mladi i idu ondje u provod, a spomenuli su i klub Veneranda, u kojem se princ Harry provodio prije nekoliko godina, što je, prema njihovom mišljenju, do maksimuma korištena reklama. Na otocima ima Talijana, Nijemaca, Engleza, Španjolaca, nešto Rusa i vrlo malo Srba. Članstvo u EU će Hrvatskoj možda donijeti više turista iz Srbije koje priželjkuje i koji su rijetke zvjerke na splitskim otocima.