LJUBO JURČIĆ

'Hrvatska bi mogla živjeti bolje, ali ima nesposobnu Vladu'

10.07.2014 u 22:11

Bionic
Reading

Predsjednik Novog vala -stranke razvoja Ljubo Jurčić je danas u Varaždinu ocijenio kako Hrvatska nema prepreka da bi živjela bolje, a jedini je problem nesposobna vlada

Na današnjem osnivanju Gradske organizacije Novog vala u Varaždinu Ljubo Jurčić je rekao kako je svima jasno da država ne ide u dobrom smjeru unatoč svim bogatstvima kojima raspolaže.

'Hrvatska ima resurse koji se mogu odmah iskoristiti.
To su, prije svega, nezaposleni odnosno 500.000 radno sposobnih koji nisu uključeni u proces rada. Naša infrastruktura može izdržati duplo veći bruto domaći proizvod, naši kapaciteti mogu ostvariti duplo veću proizvodnju, poljoprivredne površine i prehrambena industrija mogu proizvesti hrane za 20 milijuna ljudi', ocijenio je Jurčić.

Po njemu, Hrvatska nema prepreka da bi živjela bolje, jedini problem je nesposobna vlada. Kako je rekao zato je osnovan Novi val, da okupi ljude koji svojim znanjem, iskustvom, voljom, željom i energijom mogu organizirati politiku tako da Hrvatska ostvari duplo bolji standard nego što je danas.

Nakon osnivanja stranačkih organizacija u Požegi i Varaždinu, predsjednik Novog vala je najavio da će u rujnu i listopadu biti osnivanje organizacija u svim gradovima od Dubrovnika do Krapine, od Pule do Osijeka, te na kraju u gradu Zagrebu i Zagrebačkoj županiji.

'Tada će početi naša predizborna kampanja i političko predstavljanje', dodao je Jurčić.

Predsjednik Novog vala – stranke razvoja je rekao da se neće baviti prošlošću i religijom
, koje će uvažavati, već rješavanjem gospodarskih, a time i socijalnih problema, te organizacijom suvremene hrvatske države na nacionalnom identitetu. Po njegovim riječima, Hrvatska za dvije godine može imati najbrže rastuće gospodarstvo u Europi.

Na novinarsko pitanje o potencijalnim partnerima na političkoj sceni Jurčić je odgovorio da ne vidi s kim bi surađivali jer nitko nije pokazao jasan program, osim želje da participiraju u vlasti.

'Za razmišljanje o mogućim partnerima ima vremena nakon izgradnje organizacijske strukture Novog vala, stranke kojoj je važan sadržaj', kazao je Jurčić.

Za osnivačkoj skupštini varaždinske Gradske organizacije Novog vala – stranke razvoja za predsjednika je izabran Nino Lučić, a za njegovog zamjenika Dražen Hrain.