POMORSKA OPERACIJA EU-A

Hrvat vodi akciju protiv somalskih pirata

  • Autor: Hina
  • Zadnja izmjena 11.08.2009 17:52
  • Objavljeno 11.08.2009 u 17:49
Somalski gusari

Somalski gusari

Izvor: Sipa Press / Autor: CHAMUSSY

U Zapovjedništvu prve pomorske operacije Europske unije 'ATALANTA', kao član Operativnog središta za pomorske snage Europske unije 'EU NAVFOR – SOMALIA', od 10. kolovoza do 31. prosinca 2009., sudjelovat će i časnik HRM-a, kapetan korvete Antun Flegar, priopćilo je danas Ministarstvo obrane (MORH) na svojim internetskim stranicama

Rad u Operativnom središtu operacije 'ATALANTA' bit će izuzetna prigoda za časnika Flegara za stjecanje novih iskustava u planiranju i praćenju tijeka operacije u zaštiti brodova koji plove u somalijskim vodama, te odbijanju napada pirata i oružanih napada na brodove, stoji u priopćenju.

Kapetan korvete Antun Flegar rođen je 1971. u Osijeku, a pripadnik je Hrvatske ratne mornarice od 1991. Završio je Pomorski fakultet u Splitu, smjer nautika, dok je od vojne izobrazbe završio zapovjedno-stožernu školu 'Blago Zadro'. Također, završio je školu za amfibijske operacije Marinskog korpusa SAD-a i Tečaj za borbu protiv organiziranog kriminala Turske žandarmerijske škole.

Do sada je već sudjelovao u sustavu planiranja i izvršenja međunarodnih vježbi kao član međunarodnog stožera, a zapovjedao je u tri navrata raznim brodovima Hrvatske ratne mornarice. Trenutno je raspoređen na dužnosti zamjenika zapovjednika Divizijuna za površinska djelovanja Flotile HRM a odlikovan je brojnim odličjima, navodi MORH.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi