UBOJSTVO ILI SAMOUBOJSTVO?

Hrvat prostrijeljene glave pronađen na ulici u Beču

16.08.2011 u 14:25

Bionic
Reading

U utorak oko 5.45 sati u Beču je na nogostupu Linzer Strassea ispred kućnog broja 88 (14. stambeni okrug Penzing) pronađen mrtav 34-godišnji Hrvat s prostrijelnom ranom na glavi. Pokraj tijela pronađen je pištolj marke Walter, kalibra 765, potvrdio je Večernjem listu glasnogovornik bečke policije Mario Hejl

'Rodbina još nije obaviještena o smrti, a i istraga o tome je li se pokojnik sam ubio ili je ubijen, što još uvijek nije isključeno, još je u tijeku', rekao je Hejl, odbivši nam otkriti identitet umrloga i njegovo državljanstvo.

Policija je priopćila da je izvršila identifikaciju na temelju vozačke dozvole koju je pronašla kod 34-godišnjaka te da je navodno iz pištolja koji je ležao uz njegovo mrtvo tijelo ispaljen 'jedan ili dva metka'.

Točan broj hitaca, kao i odstojanje s kojeg je pucano, utvrdit će balistički vještaci. Također se istražuje postoji li oružni list za sporni pištolj i tko je njegov vlasnik.

Mrtvog Hrvata pronašao je slučajni prolaznik ispred ulaza u zgradu u Linzer Strasse 88, u kojoj pokojnik, barem prema dostupnim podacima, nije stanovao niti ga itko od stanara poznaje.