ROTIM O ZABRANI

'HRT sve događaje prati profesionalno i objektivno'

01.12.2013 u 16:20

Bionic
Reading

Ravnatelj programa Hrvatske radio-televizije Goran Rotim odbacio je prozivanje Građanske inicijative 'U ime obitelji' da je HRT o inicijativi i referendumu o braku izvještavao neprofesionalno i pristrano, istaknuvši kako HRT sve događaje prati profesionalno i objektivno

'Nedopustivo je da se u 2013. godini bilo kome, pa tako i nama, ukraćuje akreditacija za rad i to osuđujemo i odbacujemo iz bilo kojeg razloga. Hrvatska radio-televizija će pratiti sve relevantne događaje profesionalno i objektivno vezane uz provedbu referenduma. Zahvaljujemo svim kolegama iz drugih medijskih kuća koji su se solidarizirali s HRT-om i drugim medijima koji su se našli u sličnoj poziciji kao i mi', rekao je ravnatelj programa HRT-a Rotim.


Građanska inicijativa 'U ime obitelji' odlučila je dijelu medija uskratiti akreditacije za praćenje referendumske noći u prostorima njihovu stožeru. Među njima su HRT, sva izdanja EPH grupe, Novi list te internetski portali Index.hr, Net.hr i T-portal. Kao razlog navode nepridržavanje načela profesionalnosti, nepristranosti i neovisnosti u izvještavanju. Tim medijima su se, zbog novinarske solidarnosti, pridružili i neki drugi mediji. Uskratu akreditacija osudilo je Hrvatsko novinarsko društvo (HND).