'NISMO PRODUCENTI'

HRT briše svoje ime s filma '15 minuta – Masakr u Dvoru'

11.03.2016 u 15:02

Bionic
Reading

Ravnateljstvo Hrvatske radiotelevizije donijelo je jednoglasnu odluku da se Hrvatska radiotelevizija u cijelosti ograđuje od filma 15 minuta – Masakr u Dvoru

Ravnateljstvo Hrvatske radiotelevizije ističe kako se Hrvatska radiotelevizija izričito ograđuje od sadržaja spomenutoga djela te posebno od poruka iznesenih u njemu, a koje nisu u skladu s činjenicama i istinom o Domovinskome ratu.
 
Točno je da je Hrvatska radiotelevizija prodala 2,4 minute svojega arhivskog materijala od čega je tek jedan manji dio korišten u navedenome djelu te kako je jedan zaposlenik Hrvatske radiotelevizije sudjelovao u radu na tome djelu, ali Hrvatska radiotelevizija nije bila koproducent  spomenutoga djela niti iza njega stoji.
 
Na Hrvatskoj radioteleviziji u tijeku je postupak interne revizije čiji je cilj utvrditi sve okolnosti povezane uz spomenuto djelo te moguću štetu prouzročenu Hrvatskoj radioteleviziji.
 
Ravnateljstvo Hrvatske radiotelevizije upozorilo je i kako nije odobrilo pravo upotrebe svojega imena i logotipa u vezi sa spomenutim djelom te će u vezi s tim poduzeti mjere da se spomenuta obilježja uklone.