STIGAO DEMANTI

HRID: Prgomet neće biti kandidat za predsjednika Sabora

27.12.2015 u 12:20

Bionic
Reading

Tijekom sutrašnjeg dana, prema najavama, trebala bi biti održana konstituirajuća sjednica Sabora, a na kojoj bi trebao biti izabran i njegov predsjednik. Iako su ranije spekulacije govorile da bi jedan od kandidata trebao biti Drago Prgomet, iz tabora HRID-a stigao je demanti

Izabrani zastupnici Hrvatske inicijative za dijalog sudjelovat će na konstituirajućoj sjednici Sabora. Nitko od naših zastupnika neće biti kandidat za najodgovornije dužnosti. U skladu s dosad jasno izrečenim stavovima, HRID neće podržati kandidate za predsjednika Sabora ni od strane SDP-a niti koalicije HDZ-MOST, stoji između ostalog u objavi na Facebooku Hrvatske inicijative za dijalog.

Kako donosi HRT, sutra će se održati konstituirajuća sjednica Sabora, bit će to drugi pokušaj izglasavanja predsjednika bez kojega Sabor ne može biti ni konstituiran.

Prgometov demanti uslijedio je nakon što su neki mediji objavili da bi na sutrašnjoj konstituirajućoj sjednici Hrvatskog sabora Drago Prgomet mogao biti jedan od kandidata za predsjednika Sabora.

Konstituirajuću sjednicu Sabora sazvala je za ponedjeljak, 28. prosinca, predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović 23. prosinca prilikom davanja mandata za sastavljanje Vlade Tihomiru Oreškoviću, kojeg su predložili HDZ-ova Domoljubna koalicija i MOST nezavisnih lista, a koji joj je dokazao da ima potporu 78 izabranih saborskih zastupnika.

Sutra će biti drugi pokušaj izglasavanja predsjednika Hrvatskog sabora. Prema najavama, kandidat Domoljubne koalicije i MOSTA bit će akademik Željko Reiner, a još se ne zna hoće li i koga predložiti SDP-ova lijeva koalicija.

Kako doznajemo, poslijepodne u 17 sati u sjedištu SDP-a na Iblerovu trgu održat će se sjednica Kluba zastupnika koalicije Hrvatska raste, na kojoj će o tome donijeti odluku.

Izabrani zastupnici Hrvatske inicijative za dijalog sudjelovat će na konstituirajućoj sjednici Sabora. Nitko od naših...

Posted by HRID on Sunday, December 27, 2015