umirovljenici zajedno

Hrelja: '7000 dodataka na obiteljsku mirovinu obračunato je i kreće u isplatu kroz deset dana'

21.02.2023 u 12:29

Bionic
Reading

Koalicija stranaka Umirovljenici zajedno predstavila je u utorak programske smjernice - reformu mirovinskog sustava, zdravstva i sveukupne socijalne politike, uz poruku kako u nizu županija i gradova želi preuzeti odgovornost za umirovljenike i očuvati parlamentarni status

Predsjednik Bloka umirovljenici zajedno Milivoj Špika ustvrdio je na konferenciji za novinare da dosad u Hrvatskoj nikada nije bilo brojnije i snažnije umirovljeničke opcije. Njihov je zajednički cilj borba protiv siromaštva umirovljenika i za povećanje njihova životnog standarda.

Hrvatske mirovine nisu na razini mirovina u većini ostalih država EU-a, pa je bitno pomagati onima kojima je ta pomoć zaista potrebna, poručio je. Predsjednik Stranke Umirovljenika Lazar Grujić založio se za okupljanje umirovljeničkih stranaka i udruga, kojima je cilj ne samo poboljšanje standarda umirovljenika već i rješenja kojima bi iz siromaštva izvukli što veći broj umirovljenika.

Uz to žele kreirati i realizirati reformu mirovinskog sustava, zdravstva i sveukupne socijalne politike. "Jedino tako ćemo imati utjecaj na izvršnu vlast, a možemo i pronalaziti stručnjake za pojedina područja života u mirovini", kazao je. Saborski zastupnik Hrvatske stranke umirovljenika Silvano Hrelja izvijestio je kako je oko 7000 dodataka na obiteljsku mirovinu obračunato i kreće u isplatu kroz deset dana.

Dodatak će iznositi oko 85 eura, a isplata bi trebala trajati čitavu godinu. Nova politička platforma će provesti istraživanje javnog mnijenja, kako bi vidjeli koji sve problemi tište umirovljeničku populaciju, najavljeno je na konferenciji.