VELIKI PLANOVI

Hrebak najavio gradnju velike poduzetničke zone i Bjelovarskih termi

17.04.2021 u 18:05

Bionic
Reading

Bjelovarski gradonačelnik i kandidat za naredni gradonačelnički mandat Dario Hrebak u subotu je najavio gradnju najveće poslovne zone u povijesti Bjelovarsko-bilogorske županije, te Bjelovarskih termi koja bi bila financirana novcem iz EU fondova

"Izgradit ćemo najveću poslovnu zonu u povijesti naše županije koja će stvoriti nekoliko tisuća radnih mjesta te bjelovarske toplice za koje je glavni projekt uskoro gotov. Cijenu dječjih vrtića smanjit ćemo na 300 kuna", poručio je Hrebak, a njegovu poruku u priopćenju prenose iz HSLS-a.

Naglasio je kako su gradske vlasti s njim na čelu obnovile gotovo sve škole i vrtiće u ovom mandatu, a grade dva nova vrtića i jednu školu kako bi se u sve škole u Bjelovaru uvela jednosmjenska nastava.

Napomenuo je da su nakon 20 godina ukinuli prirez, porez na potrošnju, pa je sada Bjelovar, kaže, najveći hrvatski grad bez prireza.

"Prošla godina bila nam je financijski gledano najbolja u povijesti grada, a prošli mjesec je bio najbolji ožujak ikada. Grad Bjelovar danas je u top 10 posto najuspješnijih gradova po uspješnosti izvlačenja sredstava iz EU fondova u Hrvatskoj. To više nisu obećanja, to su politike koje se provode", istaknuo je.

Hrebak i kandidat za njegova zamjenika Igor Brajdić kandidaturu su predstavili u Velikom Korenovu gdje bi trebala biti izgrađena najveća poduzetnička zona u tom dijelu Hrvatske.

"Brza cesta koja se gradi i nova poslovna zona Korenovo od 80 hektara otvaraju novu razvojnu perspektivu za Bjelovar i omogućit će nova radna mjesta za sve one koji žele raditi. Cilj nam je postići tzv. punu zaposlenost u našem gradu", naveo he Hrebak.