NIZ NOVIH IMENOVANJA

Hrastovac ušao u školstvo, kvizoman Pauletić zamjenik ministra turizma

25.02.2016 u 15:44

Bionic
Reading

Vlada je na današnjoj sjednici raspravljala i o kadrovskim pitanjima. Imenovano je dvanaest zamjenika ministra među kojima ima niz poznatih imena. Na listi su se našli neki bivši saborski zastupnici, ali i zamjenici koji su na istim pozicijama bili u mandatu Vlade Ive Sanadera. Jedno od svakako zanimljivih imenovanja je ono kvizomana Roberta Pauletića koji je postao zamjenik ministra turizma

Miro Škrgatićbivši gradonačelnik Karlovca iz redova HDZ-a i bivši šef ARZ-a postao je zamjenik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture, Ante Babić, bivši saborski zastupnik HDZ-a imenovan je zamjenikom ministrice socijalne politike i mladih, Tomislav Ivić još jedan bivši HDZ-ov saborski zastupnik postao je zamjenik ministra obrane.

Leo Prelec, bivši direktor HROTE-a u mandatu Ive Sanadera i Jadranke Kosor postao je zamjenik ministra gospodarstva, a Mario Turalija iz HSS-a zamjenik ministra poduzetništva i obrta.

Zamjenikom ministra zaštite okoliša i prirode Vlada je imenovala Marija Šiljega (HDZ), zamjenikom ministra znanosti, obrazovanja i sporta Hrvoja Šlezaka (HRAST), a zamjenikom ministra zdravlja Ivana Bekavca (HDZ).

Barica Novosel (HDZ) imenovana je za zamjenicu ministra pravosuđa. Zanimljivo da je na toj poziciji bila i kada je ministrica pravosuđa bila Ana Lovrin.

Sonja Bošnjak postala je zamjenica ministra regionalnog razvoja i fondova Europske unije, a Sandro Nižetić zamjenik ministra graditeljstva i prostornog uređenja.

Daglas Koraca razriješen je dužnosti zamjenika ministra turizma, a novim je zamjenikom imenovan kvizoman i simpatizer HDZ-a Robert Pauletić.

Osim zamjenika imenovani su i novi pomoćnici

Tako je pomoćnik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture postao Goran Šarina.

Razriješila je dosadašnjeg pomoćnika ministrice socijalne politike i mladih Hrvoja Sadarića, a pomoćnicom ministrice imenovala Dianu Topčić Rosenberg te Josipa Masnića imenovala pomoćnikom ministrice.

Pomoćnikom ministra kulture Vlada je imenovala Blaža Žilića.

Irina Zupan imenovana je pomoćnicom ministra zaštite okoliša i prirode.

Pomoćnikom ministra graditeljstva i prostornog uređenja Vlada je imenovala Milana Rezu.

Pomoćnicom ministra pravosuđa imenovana je Vedrana Šimundža Nikolić.

Ivan Glušac i Božica Lapić
razriješeni su dužnosti pomoćnika ministra turizma. Novim pomoćnicama ministra turizma Vlada je imenovala Oliveru Shejbal i Martinu Jantol.


Zdravko Marić na nekoliko funkcija

Vlada je ministra financija Zdravka Marića imenovala guvernerom Republike Hrvatske u svjetskim i europskim novčarskim institucijama: Međunarodnoj banci za obnovu i razvoj, Međunarodnom udruženju za razvoj, Međunarodnoj financijskoj korporaciji, Multilateralnoj agenciji za osiguranje investicija, Europskoj banci za obnovu i razvoj, Inter-američkoj banci za razvoj i Europskoj investicijskoj banci.

Ministar financija Zdravko Marić imenovan je i nacionalnim koordinatorom za provedbu projekata financiranih iz sredstava zajmova i darovnica Republici Hrvatskoj iz ostalih inozemnih izvora.

Također, Vlada je ministra financija Zdravka Marića imenovala Dužnosnikom nadležnim za akreditaciju.

Vlada je razriješila dosadašnjeg predsjednika i članove Uprave Državne agencije za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka Borisa Lalovca, Srđana Gjurkovića i Ivu Jelušića i imenovala Zdravka Marića novim predsjednikom Uprave po položaju te članovima koji su po položaju predsjednici Odbora za financije i državni proračun Hrvatskoga sabora te saborskog Odbora za gospodarstvo Gorana Marića i Domagoja Ivana Miloševića.

Zbog isteka mandata, razriješeni su dosadašnji članovi Muzejskog vijeća Hrvatskog povijesnog muzeja Stjepan Ćosić, Miroslav Gašparović i Vinko Ivić, a imenovani novi članovi Muzejskoga vijeća Ivo Banac, Vladimir Geiger i Zdenko Radelić.

Vlada je za člana koji će zastupati Vladu Republike Hrvatske u Skupštini Hrvatskih šuma odredila ministra poljoprivrede Davora Romića.

Radi odlaska na novu dužnost, Vlada je razriješila glavnog inspektora obrane general pukovnika Mirka Šundova, s danom 29. veljače.

Vlada je razriješila dosadašnjeg člana Upravnog vijeća Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Miljenka Fičora i imenovala novu članicu Upravnog vijeća po položaju, kao Nacionalne dužnosnice za ovjeravanje Ivanu Jakir Bajo.

Vlada je razriješila dosadašnjeg povjerenika Vlade Republike Hrvatske Marijana Vukovića i imenovala novog povjerenika za obavljanje poslova iz nadležnosti Općinskog vijeća i Općinskog načelnika Općine Kalnik Borisa Sabolića.