KOMADINA O HOTO GRUPI NA KRKU

'Horvatničić ne može graditi bez izmjene prostornog plana'

zlatko komadina

zlatko komadina

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovačić

Na upit na današnjoj konferenciji za novinare slaže li se Primorsko-goranska županija s investicijskim projektom izgradnje turističkog kompleksa, vrijedna 1,5 milijuna eura, Hoto grupe na Krku te s tim u vezi mogućom prenamjenom oko 100 hektara poljoprivredne zemlje u turističku zonu, župan Zlatko Komadina je odgovorio da se projekt ne može realizirati bez izmjene prostornog plana.

Postoje interesi i inicijative Hoto grupe Tomislava Horvatinčića za izgradnju sadržaja između Krka i Valbiske. Projekt je dobro zamišljen, ali se ne može realizirati bez izmjene prostornog plana, rekao je župan Komadina

"Grad Krk dao je 'zeleno svjetlo' projektu u kojem će se prenamijeniti zemljište, no taj postupak mora biti pravno jasan. Smatram da investicija mora biti provedena u realnim kategorijama, javno, jasno i transparentno, uz jamstva za zapošljavanje i izgradnju objekata", odgovorio je župan Komadina

Na redovitoj tjednoj konferenciji za novinare župan je iznio planove rada i financijske planove za 2011. dviju ustanova - Zavoda za prostorno planiranje i Centra za brdsko-planinsku poljoprivredu.

Rekao je kako predviđa da će Zavod za prostorno planiranje PGŽ-a tijekom 2011. godine uprihoditi 9,6 milijuna kuna, od čega 600 tisuća kuna iznose vlastiti prihodi ustanove, a devet milijuna izdvojit će se iz proračuna.

Komadina je istaknuo da je težište rada na izmjenama i dopunama prostornog plana, a najavio je i početak intenzivnih aktivnosti na izradi novoga prostornog plana, koje će potrajati oko dvije godine.

Ravnatelj Centra za brdsko-planinsku poljoprivredu PGŽ-a Dalibor Šoštarić iznio je plan poslovanja te ustanove za ovu godinu, u kojoj se trenutačno provodi 11 županijskih programa razvoja poljoprivrede: "Od projekata najopširniji je obnova trajnih nasada, voćnjaka i vinograda. Planom za 2011. predviđeno je ulaganje više od milijun kuna, u čemu županija participira s 50 posto. Od ostalih programa tu su razvoj vinogradarstva, mljekarstva, pčelarstva i maslinarstva (pokretanje laboratorija), projekti edukacije za zanimanja mljekar, sirar, ovčar i Hrvatska vinska kuća. Imamo i program okrupnjavanja poljoprivrednog zemljišta koji se provodi sa svrhom lakšeg gospodarenja poljoprivrednim zemljištem", objasnio je.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi