ministar gospodarstva

Horvat o izručenju: 'Ne pratim toliko što se događa s Todorićem, već sve bolje poslovanje Agrokora'

06.09.2018 u 19:32

Bionic
Reading

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat izjavio je u četvrtak u Krapini da ne prati toliko događaje u vezi s Ivicom Todorićem i njegovim mogućim izručenjem Hrvatskoj koliko sve bolje poslovanje Agrokora

"Ne pratim toliko što se događa oko Todorića, već pratim i gledam dobre efekte koji se događaju u revitalizaciji poslovanja Agrokor. Dakle, sva ona obveza koja se sklopljenom nagodbom postavila na papir u iznosu od 1,6 ili 1,7 milijarda eura ovakvim poslovanjem, rastom prihoda u svim društvima Agrokor grupe daje jedno potpuno uvjerenje da će u konačnici ta nagodba u nekoliko sljedećih godina biti poštovana", rekao je Horvat odgovarajući na novinarski upit o posljednjim događajima u vezi s Todorićevim izručenjem Hrvatskoj odnosno današnje odgode ročišta u Londonu.

Naime, londonski Visoki sud danas je do sredine listopada odgodio ročište na kojem će se odlučivati o još jednom pravu na žalbu osnivača Agrokora Ivice Todorića na odluku o izručenju Hrvatskoj, a na zahtjev njegova odvjetnika Jamesa Hinesa koji tvrdi da ima nove dokaze. Ročište će se održati u tjednu koji počinje 15. listopada.

Ministar Horvat danas je u Krapini otvorio "Zagorski gospodarski zbor", a na novinarski upit kako komentira najnovije gospodarske pokazatelje ocijenio je kako u gospodarstvu imamo dobre makroekonomske rezultate koji daju nadu da se konačno u Hrvatskoj događa ono što se dugo priželjkivalo, a to je da više zarađujemo nego što trošimo.

  • +26
Ivica Todorić izbjegao izručenje, novo ročište zakazano na istom sudu za 15. listopad Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

"Posljedica je to i određenih restriktivnih mjera, odnosno štednje, ali i gospodarskog rasta koji se ubrzava i koji je u drugom kvartalu bio od 2,9 posto. Kada nam se u trećem kvartalu poluči sinergija turističke sezone, siguran sam da ćemo prijeći stopu rasta od tri posto", rekao je Horvat, dodajući kako za važan i željeni iskorak - dosegnuti stopu rasta od pet posto - moramo mijenjati filozofiju i radikalnije pristupiti investicijama u realni poduzetnički sektor.