MILANOVIĆ PRIHVATIO

Holy podnijela ostavku 'zbog nanošenja političke štete Vladi'

07.06.2012 u 17:09

Bionic
Reading

Ministrica zaštite okoliša i prirode Mirela Holy danas poslijepodne podnijela je ostavku koju je premijer Zoran Milanović i prihvatio. 'Poštovani predsjedniče Vlade, gospodine Milanoviću, podnosim Vam ostavku na funkciju ministrice zaštite okoliša i prirode slijedom činjenice da sam svojim nepromišljenim e-mailom gospodinu Reneu Valčiću, predsjedniku Uprave HŽ Holdinga, nanijela političku štetu Vladi Republike Hrvatske', stoji u ostavci, javlja Večernji list

Rezultat je to afere koja je izbila nakon što je jučer otkriveno kako je predsjedniku Uprave HŽ-a Reneu Valčiću uputila e-mail u kojemu ga moli da poštedi otkaza Heidu Maziju, suprugu Gorana Mazije, člana Savjeta za zaštitu okoliša SDP-a, piše Večernji list

Holy se s javnim upitima o spornom mailu morala suočiti već jučer navečer, kada je gostovala na HTV-ovoj emisiji 'Otvoreno'. Tada je rekla kako nije riječ o intervenciji, a naglasila je i kako je mail poslan prije tri mjeseca te kako ga je poslala 'ljudski', a ne kao ministrica.

'Nisam tražila da se nekoga zaposli, niti da mu se osigura viša pozicija, gospođa je posao dobila za vlade HDZ-a temeljem natječaja, a znate kako se priča o političkim imenovanjima. Samo sam apelirala ljudski da se gospođu politički ne šikanira', rekla je Holy.

Čačić: Radila je angažirano i krajnje kompetentno

'Mirela Holy je angažirano i kranjeno kompetentno radila svoj posao. Nemamo komentar na njenu odluku koju smatramo činom procjene osobne odgovornosti', izjavio je prvi potpredsjednik Vlade RH Radimir Čačić i šef HNS-a u ime svoje stranke.