POMAK U PREGOVORIMA

Hollande: Prijedlozi Atene čine se ozbiljnima

10.07.2015 u 11:24

Bionic
Reading

Francuski predsjednik Francois Hollande ocijenio je da su najnoviji prijedlozi Atene 'ozbiljni i vjerodostojni', dodajući međutim da još 'ništa nije učinjeno te da će sati koji dolazi biti važni' za sporazum.

'Grci su pokazali odlučnost da ostanu u eurozoni, jer je program koju nude ozbiljan i vjerodostojan. Podnijet će ga parlamentu, što pokazuje snagu, angažman i hrabrost', rekao je Hollande novinarima.

Francuski ministar gospodarstva Emmanuel Macron ocijenio je u petak u Madridu da bi prijedlozi koje je u posljednjem trenutku poslala Grčka mogli zadovoljiti očekivanja zemalja eurozone te kako će Europljani morati raspravljati o pitanju 'restrukturiranja' grčkog duga, s obzirom na financijske napore koje je najavila Atena.

'Razina reformi je takva da može odgovoriti na očekivanja. U tom je kontekstu očigledno da će se postaviti elementi za restrukturiranje duga', kazao je ministar dan nakon što je Atena poslala nove prijedloge vjerovnicima, dodajući da je 'potrebna ovakva rasprava' unutar eurozone.