DIPLOMATSKE SNAGE

Hollande, Merkel i Cameron kreću u pritisak na Putina

20.07.2014 u 16:11

Bionic
Reading

Francuska, Njemačka i Velika Britanija izvršit će u nedjelju pritisak na ruskog predsjednika Vladimira Putina kako bi osigurali da separatisti u Ukrajini dopuste istražiteljima slobodan pristup mjestu pada malezijskog zrakoplova na letu MH17, priopćio je ured francuskog predsjednika Francoisa Hollandea

'Predsjednik... je jutros razgovarao s (njemačkom kancelarkom) Angelom Merkel i (britanskim premijerom) Davidom Cameronom', navodi se u priopćenju, objavljenom nakon telefonskih konzultacija troje čelnika. 'Oni su se dogovorili da će danas zatražiti od Putina da osigura da ukrajinski separatisti dopuste djelatnicima hitnih službi i istražiteljima slobodan i puni pristup mjestu nesreće MH17 kako bi obavili svoj zadatak', ističe se.

'Ako Rusija odmah ne poduzme potrebne mjere, Europska unija će reagirati na sastanku Vijeća za vanjske poslove koji će se održati u utorak', dodaje se u francuskom priopćenju.

'Rusija mora shvatiti da je rješavanje ukrajinske krize sada više nego ikada imperativ nakon te tragedije koja je zaprepastila cijeli svijet', zaključuje se u priopćenju.