UTROJE JE LJEPŠE

Hollande 'dijelio' Valerie sa Sarkozyjevim ministrom?!

11.10.2012 u 11:29

Bionic
Reading

Francuski predsjednik Francois Hollande 'dijelio' je svoju ljubavnicu Valerie Trierweiler s ministrom iz vlade Nicolasa Sarkozyja, tvrdi se u novoj biografiji o prvoj dami Francuske

U biografiji naslovljenoj 'La Frondeuse' (Vragolanka) navodi se da je gospođa Trierweiler (47) imala aferu s Patrickom Devedjianom (68), bivšim ministrom gospodarskog oporavka na početku 2000-ih. Kada se pokazalo da desničar Devedjian nije sklon ozbiljnijoj vezi, uskočio je socijalist Hollande (58).

Christophe Jakubyszyn, koautor biografije i blizak prijatelj prve dame, kaže da je uslijedilo razdoblje koje neodoljivo podsjeća na 'Jules i Jim', film Françoisa Truffauta iz 1962. o ljubavnom trokutu: Jeanne Moreau ljubi dva muškarca, a trojac živi u istoj kući.

'Patrick Devedjian toliko je oklijevao da je Valerie Trierweiler dopustila da je zavede drugi muškarac, drukčijeg političkog opredjeljenja: François Hollande', rekao je Jabubyszyn.

'Malo-pomalo prevladala je veza s Hollandeom, u čemu je veliku ulogu imao ultimatum iz 2003. koji Devedjian nije poštovao. No on je uvelike patio zbog prekida. Bilo je to poput 'Julesa i Jima'. Obojica muškarca još uvijek su gajila poštovanje jedan prema drugome', dodao je prijatelj Valerie Trierweiler.

U to vrijeme troje protagonista imalo je i druge partnere.

Valerie Trierweiler navodi da joj se u istom razdoblju 'upucavao' i Nicolas Sarkozy, 'držeći za ruku svoju sada bivšu ženu Ceciliju' na vrtnoj zabavi u Elizejskoj palači.

'Tako si lijepa', navodno je šapnuo Sarkozy tadašnjoj novinarki Trierweiler. Nakon što mu nije uzvratila na komplimente, Sarkozy se obratio drugoj novinarki: 'Što ona misli, tko je? Ja joj nisam dovoljno dobar?', navodi se u biografiji.

Mediji su počeli pisati o ljubavnom životu Francoisa Hollandea dan nakon što se jedan bivši ministar našalio na račun novog predsjednika - koji želi legalizirati homoseksualne zajednice u Francuskoj - da želi brak za sve, osim za sebe.

'To je malo kontradiktorno, moram se našaliti', rekao je Gérard Longuet, bivši ministar obrane. To nije doprinijelo Hollandeovoj popularnosti koja je pala na najnižu razinu od izbora, djelomično i zato što se Francuzi teško nose s kompleksnošću njegovog ljubavnog života.

Hollande ima četvero djece iz veze sa stranačkom kolegicom Ségolène Royal, s kojom također nije stupio u brak.