KAKVA ŠTEDNJA!

Holding čuvarima kupio uniforme za 6.239 kuna po komadu

Direktor Zagrebačkog holdinga Ivo Čović

Direktor Zagrebačkog holdinga Ivo Čović

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Neja Markičević

Holding je za svoje čuvare naručio zimske odore koje koštaju čak 6.239 kuna po kompletu. Vjetrovku su platili 1.015 kuna, zimske hlače 750, cipele 445 kuna, košulju 445 kuna i sve to plus PDV

Prema izračunu portala zagrebancija.com jedan set zimske uniforme s PDV-om iznosi 6239,79 kuna. Zbog ovako visoke cijene voditelji podružnica, ali i radnici ne žele preuzeti uniforme. kad bi preuzeli uniforme, taj bi se trošak zaračunao podružnicama.

U Holdingu opovrgavaju da uniforma stoji 6239,79 kuna, već tvrde da je cijena puno manja. 'Cijena zimske odore je 2.066 kuna, ali na godišnjoj razini košta 1.033 kuna, odnosno i manje jer je u strukturi cijene i vjetrovka, koja kao dio ima najvišu cijenu, ali se kupuje za četiri godine', stoji u odgovoru Holdinga.

U svom odgovoru u Holdingu se hvale kako su sklopili dobar posao: 'Vjetrovka je dobar primjer racionalnosti. Kad se kupuje, kao dio odore košta najviše - 1.015 kuna, ali kupuje se za četiri godine, što na godišnjoj razini iznosi 253,75 kuna', stoji u odgovoru koji smo dobili u Holdingu.

Naime, kada se zbroje stavke u narudžbenici koju portal ima u posjedu, dolazi se do puno većeg iznosa nego što tvrde u Holdingu.
Nužno je napomenuti da u set ulazi po nekoliko komada istog odjevnog predmeta. Kada se svi oni zbroje te im se doda PDV, dolazimo do brojke od 6239,79 kuna po jednom setu uniforme.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi