novo ročište

Hoće li Zdravko Mamić biti izručen? Danas odlučuje sud u Sarajevu

23.07.2019 u 07:07

Bionic
Reading

Sudac Mirsad Strika mora utvrditi je li djelo učinjeno nakon potpisivanja sporazuma o izručenju potpisanog 2012. godine, a ratificiranog dvije godine kasnije

Hrvatska od BiH traži izručenje Zdravka Mamića zbog 200 milijuna kuna izvučenih iz Dinama, a za 13 sati zakazano je novo ročište u Sarajevu. Sudac Mirsad Strika mora utvrditi je li djelo učinjeno nakon potpisivanja sporazuma o izručenju potpisanog 2012., a ratificirano dvije godine kasnije.

  • +6
Zdravko Mamić na sudu u Sarajevu Izvor: Pixsell / Autor: STR-2222/PIXSELL

Zdravko Mamić je već u lipnju morao deponirati putne isprave i jednom tjedno se javljati sudu u Čitluku.

Njegov odvjetnik Veljko Miljević prethodno je digao buru navodima o korumpiranosti šest sudaca, što USKOK sada provjerava.

Podsjetimo, Hrvatska traži izručenje po drugoj optužnici koja je protiv njega podignuta pred Županijskim sudom u Osijeku i potvrđena u svibnju, kada mu je zbog toga određena i mjera pritvora.

Mamića i još šest okrivljenika tužiteljstvo tereti da su, u sklopu zločinačkog udruženja, oštetili Dinamo za oko 200 milijuna kuna. Optužnica se odnosi na Mamićeva sina Marija, brata Zorana, bivšeg Dinamova direktora Damira Vrbanovića, poduzetnike Sandra Stipančića i Igora Krotu te menadžera Nikkyja Arthura Vuksana.