MLADEN NOVOSEL

Hoće li se održati sjednica GSV-a? Nadamo se...

13.06.2016 u 07:51

Bionic
Reading

U Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava trebala bi se održati 203. sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća nakon što prošli tjedan sjednica nije održana zbog nedostatka kvoruma

Prošli tjedan u jeku politčke krize zakazali su ministri koji se jednostavno nisu pojavili na sjednici. Otvorenim pismom reagirali su sindikati i poslodavci koji su procjenili da Vlada dnema istinske volje za uspostavom kvalitetnog socijalnog dijaloga, uz poruku da gospodarstvo ne može i ne smije trpjeti dodatnu štetu zbog nefunkcioniranja institucija.

Predsjednik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske i čelnik GSV-a Mladen Novosel nada se da će se današnja sjednica održati. Pozivi su svima dostavljeni.
 
'Svima su dostavljeni pozivi i nitko nije unaprijed otkazao od strane Vlade' rekao je Novosel za Mediaservis.

Na pitanje očekuje li da će se onda sjednica održati odgovara:

'Pa, očekujem da će se odražti neovisno o tome što će biti s premijerom i Vladom u ovom tjednu, ali ne mogu institucije prestati djelovati.

Na dnevnom redu GSV-a je, između ostalog, Prijedlog Program rada Gospodarsko-socijalnog vijeća za 2016. godin, te Izvješće o radu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje za prošlu godinu.