OTPUŠTENI POLICAJAC

Hoće li Karamarko ispuniti obećanje i vratiti Tolića na posao?

07.10.2011 u 14:46

Bionic
Reading

Nakon što je otpušteni imotski policajac Matko Tolić prije dva dana na Trgu Sv. Marka započeo štrajk glađu, posjetili su ga ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko i ministar branitelja Tomislav Ivić

Tolić je prije tri godine dobio otkaz zbog navodnog mita od sto kuna iako je Županijski sud u Splitu i Vrhovni sud ustanovio da mito nije tražio niti uzeo te da je svoj posao obavljao u skladu sa zakonom. Unatoč tome, disciplinskim postupkom Tolić, inače otac četvero djece, dobiva otkaz. Od sredine 2008. godine ne radi, a unatoč presudi nije vraćen na posao.

Nakon jednodnevnog štrajka glađu pred Vladom, Tolića su posjetili ministri. 'Ja sam im rekao da se i dalje osjećam kao policajac i da sam nepravedno dobio otkaz. Ministar Karamarko mi je rekao da će pokušati nešto realizirati nešto na obostranu odgovornost', rekao je Tolić za tportal.

Prema obećanjima je suzdržan te čeka konkretne poteze, tj. obnovu disciplinskog postupka. Sljedeći potez je na MUP-u koji je na ispitu kako će okončati Tolićev slučaj i hoće li funkcionirati u skladu s pravnom državom, obnoviti disciplinski postupak i vratiti ga na posao.