JOSIPOVIĆ UZVRAĆA UDARAC

'Hloverka je neprofesionalna'

07.12.2009 u 20:56

Bionic
Reading

Predsjednički kandidat SDP-a Ivo Josipović je, reagirajući na priopćenje Uredništva Informativnog programa HTV-a u povodu njegove ocjene da je kandidat Milan Bandić privatizirao javnu televiziju, optužio glavnu urednicu IP-a HTV-a Hloverku Novak-Srzić za neprofesionalizam

Uredništvo Informativnog programa HTV-a priopćilo je danas među ostalim kako je začuđeno nedavnim javnim nastupom predsjedničkog kandidata Ive Josipovića u kojem je, na temelju spornog istraživanja koje je proveo član njegova izbornog stožera, ustvrdio da je kandidat Milan Bandić privatizirao javnu televiziju.

Na tu neistinu, kako je rečeno, nisu reagirali sve dok je nije izrekao sam Josipović, koji je, kako su naveli, od same objave svoje kandidature u veljači ove godine uživao uistinu primjeren tretman u Informativnom programu HTV-a, te to smatraju teškom uvredom.

Predsjednički kandidat Ivo Josipović ustvrdio je u svom reagiranju kako je "pravedno da gospođa Novak-Srzić odgovara za svoju neprofesionalnost". "Pokušaj Uredništva Informativnog programa da napadom na mene izbjegne odgovornost zbog potpuno pristrane i promašene uređivačke politike sigurno neće pomoći.

Nitko razuman neće povjerovati da moj stožer i ja možemo utjecati na odluku Programskog vijeća HRT-a", navodi Josipović, koji smatra da je "svaki građanin koji je zadnjih mjeseci gledao HTV-ov središnji dnevnik mogao i bez nekog velikog istraživanja zaključiti koga preferira gospođa Novak-Srzić".

"HRT je u središnjem dnevniku imao različite kriterije i de facto je vodio kampanju jednoga kandidata", tvrdi Josipović te ocjenjuje kako je "to tek jedan od brojnih primjera neprofesionalnog i pristranog rada koji ne priliči javnoj televiziji".

Josipović, uz ostalo, kaže da su "o tome javno progovorili i brojni novinari HTV-a" te da je njegovo pravo i dužnost i kao građanina i kao predsjedničkog kandidata da kritizira politiku koju je vodila javna televizija i da se zauzima za demokratske promjene.