nepristupačan teren

HGSS-ovci spasili psa iz kanjona rijeke Čikole: 'Nadamo se da će ga netko udomiti'

24.01.2024 u 15:51

Bionic
Reading

U ponedjeljak je na dežurni telefon šibenskog HGSS-a stigla obavijest od centra 112 da se iz kanjona Čikole čuje lavež psa. Pas, naime, nije mogao samostalno izaći iz strmog kanjona

Četiri spasioca stigla su izvidjeti situaciju na desnu, drnišku stranu kanjona. Konopima su se spustili u kanjon, no zbog izrazito teškog terena i mraka brzo su odustali i odlučili nastaviti spašavanje sljedeći dan.

  • +3
HGSS-ovci spasili psa iz kanjona rijeke Čikole Izvor: Pixsell / Autor: HGSS/PIXSELL

Idući dan tim odlučuje da će se dva spašavatelja, opremljena suhim odjelima i ostalom opremom potrebnom za spašavanje iz divljih voda spustiti kanjonom i potražiti psa, a da će im druga dvojica pružati potporu s desne obale. Psa su uskoro našli iznemoglog i uplašenog na nepristupačnoj lijevoj strani rijeke te mu prilaze i sigurno prebacuju preko rijeke na desnu stranu odakle svi zajedno izlaze iz kanjona. Pas je predan u azil čime je ova akcija uspješno završena.

'Izazovno spašavanje psa u nevolji s nepristupačnog terena. Nadamo se i sretnom udomljenju ovog nestašnog psića', poručili su šibenski HGSS-ovci na svom Facebook-profilu.