akcija spašavanja

HGSS-ovci pronašli stariju ženu koja se izgubila u šumi berući gljive

25.09.2017 u 14:26

Bionic
Reading

Članovi Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) i policajci u nedjelju su nakon višesatne potrage pronašli stariju ženu koja se u potrazi za gljivama izgubila u šumi. Nešto prije 23 sata pronađena je pothlađena i dezorijentirana

S obzirom na to da je sezona skupljanja gljiva, a zbog toga je i pojačano kretanje po nepristupačnim i šumskim područjima na samom vrhuncu, jučer se još jednom pokazalo da je neadekvatna oprema u kombinaciji sa šumskim područjem i mrakom zamalo bila kobna za stariju žensku osobu s područja Zlatara.

  • +7
Najzanimljivije akcije HGSS-a Izvor: HGSS / Autor: HGSS

Naime, HGSS-ova Stanica Krapina je putem centra 112 jučer u 19.48 sati zaprimila poziv o ženskoj osobi koja je osobnim vozilom otišla prema šumskom predjelu između Lobora i Starog Golubovca te dalje u šumu nastavila pješice u potrazi za gljivama i namjeravajući obići svoju šumsku parcelu koja se nalazi na predjelu zvanom Siterice. Kako se osoba nije javljala rodbini, oni su kontaktirali s njom pomoću mobitela koji je imala kod sebe.

No ona nije znala na kojem je točno području. Po dolasku na lokaciju u 20.50 devetero članova HGSS-ove Stanice Krapina počelo je potragu prema dostupnim informacijama. U 22.50 žena je pronađena dobrog fizičkog stanja, ali pothlađena i dezorijentirana.

  • +7
Trening pasa za HGSS Izvor: tportal.hr / Autor: Kruno Kartus

Nakon zbrinjavanja transportirana je do vozila HGSS-a, a zatim do vozila hitne pomoći te je predana na daljnju medicinsku obradu. U potrazi su, osim članova HGSS-a, sudjelovali članovi interventne i temeljne policije, kao i rodbina nestale', izvijestili su iz HGSS-a.