OPLJAČKAN BIVŠI MINISTAR TURIZMA

Herak: Možda me žele zastrašiti jer podržavam Kajina

24.01.2013 u 12:39

Bionic
Reading

Sinoć oko 18.30 sati opljačkan je stan Ivana Heraka u porečkom naselju Mali Maj, pri čemu je odneseno dragocjenosti u vrijednosti oko 20 tisuća eura

U Herakov stan u ulici Podubci u Poreču provaljeno je dok su on i supruga bili na putu te je, kako veli, vrativši se iz Zagreba oko 18.30 naišao na provaljena, otvorena vrata stana i silan nered. 'Sve je po stanu bilo porazbacano. Ukradeno je zlata i ostalog nakita u visini 20 tisuća eura. Policija je obavila očevid koji je trajao više od dva sata i ovom prilikom želim pohvaliti njeno korektno i profesionalno ponašanje, kao i samog načelnika Policijske postaje Poreč', kaže za tportal Ivan Herak.

Iz PU istarske kratko su samo potvrdili informaciju. 'Jučer oko 18.50 sati porečka policija zaprimila je dojavu da je izvršena provala u stan 56-godišnjeg Porečanina. Temeljem naloga Državnog odvjetništva u Pazinu, porečka policija obavila je očevid', kazala je glasnogovornica PU istarske Nataša Vitasović.

Počinitelj je za sada nepoznat te se traga za njim. Neslužbeno doznajemo da postoje očevici koji su navodno vidjeli u moguće vrijeme pljačke, koja se očito dogodila danju, dvije mlađe osobe oko kuće Herakovih.

Sam Ivan Herak veli da mu se takvo što prvi put dogodilo i da ne želi vjerovati da se radi o politički motiviranom činu zastrašivanja.

'Iskreno ne vjerujem da provala ima ikakve veze s mojim političkim angažmanom, ali tu mogućnost ne želim ni isključiti. Pa je li doista koincidencija to da Kajinovoj supruzi razbiju prozor prodavaonice nakon što je odlučio kandidirati se za župana mimo IDS-a, a ovaj događaj koincidira s mojom najavom moguće kandidature za gradonačelnika Poreča. Želim vjerovati da je sve puka slučajnost', izjavio je Herak.