USKOK, POLICIJA I REVIZIJA

HEP nema saznanja o istragama

  • Autor: Hina /tportal.hr
  • Zadnja izmjena 20.04.2009 15:54
  • Objavljeno 20.04.2009 u 15:36
Električna struja dalekovod

Električna struja dalekovod

Izvor: Guliver/Getty Images / Autor: -

Hrvatska elektroprivreda (HEP) nema nikakvih saznanja o navodima o raznim istražnim radnjama od nadležnih državnih institucija vezano za poslovanje HEP-a za 2008. godinu, izvijestili su iz HEP-a reagirajući na članak u današnjem Jutarnjem listu pod naslovom 'HEP pod istragom'

ZAGREB - 'Prema Zakonu o računovodstvu u društvima HEP grupe trenutno se obavlja komercijalna revizija od strane nezavisne revizorske kuće u skladu s međunarodnim računovodstvenim standardima. Planirani završetak revizije za 2008. je u prvoj polovici svibnja ove godine', navodi se u priopćenju HEP-a.

Iz HEP-a najavljuju da će, po završetku revizije financijskih izvješća za 2008. godinu, ta izvješća i javno objaviti i na konferenciji za novinstvo prezentirati revidirane rezultate poslovanja HEP grupe za prošlu godinu.

U današnjem reagiranju tek napominju da je u 2008., koja je bila iznimno teška godina za poslovanje, prema nerevidiranim konsolidiranim podacima, HEP ostvario dobit iz poslovanja.

'Uprava HEP-a je u posljednjih godinu dana napravila velike napore da stabilizira i restrukturira poslovanje što se pokazalo i u prvom kvartalu ove godine kada je ostvarena dobit od 200 milijuna kuna', navodi se u priopćenju koje potpisuje glasnogovornik HEP-a Radomir Milišić.

Iz HEP-a također navode kako 'svi napisi u medijima koji nisu provjereni niti potvrđeni od nadležnih institucija imaju za cilj otežati daljnje poslovanje Hrvatskoj elektroprivredi i stvoriti iskrivljenu sliku o njenom poslovanju za što nema nikakvog utemeljenja'.

U HEP-u ocjenjuju da je u današnjem članku u Jutarnjem listu iznesen 'čitav niz netočnih, neistinitih i pogrešno interpretiranih podataka'.

Prema pisanju Jutarnjeg lista, Državno odvjetništvo i USKOK zatražili su od policije kriminalističku obradu nad poslovanjem HEP-a, a 'kriminalističkoj policiji je još u veljači ove godine iz DORH-a na provjeru proslijeđeno više prijava protiv Uprave HEP-a od kojih se najveći broj odnosi na navodno nezakonito trošenje sredstava, sklapanje štetnih ugovora i lažiranje bilanci'.

U zagrebačkoj policiji danas nisu željeli ništa reći o navodnoj kriminalističkoj obradi, uz objašnjenje da je sve u nadležnosti USKOK-a u kojemu, pak, nisu željeli ni potvrditi ni opovrgnuti da se istražuje poslovanje HEP-a.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi