lokalni obračun

HDZ žestoko po Tomaševiću: Svojom zajapurenom malicioznošću uspio je sustići 'Nostradamusa' Bernardića i 'Babu Vangu' Hajdaša Dončića

11.02.2021 u 18:28

Bionic
Reading

Hrvatska demokratska zajednica se na svojoj službenoj stranici na Facebooku obrušila na čelnika platforme Možemo! Tomislava Tomaševića nakon njegove izjave o tome da bi novac za obnovu iz Fonda solidarnosti Europske unije mogao ostati neiskorišten.

'Tomislav Tomašević svojim biserima & pokušajima zastrašivanja građana i širenja crnila sve više naliči na Davora Bernardića. Ili Gordana Marasa i Sinišu Hajdaša Dončića, ako vam je draže', poručuju HDZ-ovci na Facebooku.

'Tako g. Tomašević ovih dana izražava „jaku zabrinutost da nam novac za obnovu iz Fonda solidarnosti ne ostane neiskorišten“. Ne samo da Hrvatska pred sobom ima 18 mjeseci kako bi iskoristila ta sredstva, nego šef platforme Nemožemo! „zaboravlja“ da je ZG ljevica svakodnevno optuživala #VladaRH da kasni sa zahtjevom prema Europskoj komisiji za dodjelu sredstava iz toga istoga europskog fonda & zloguko “proricala” da ga „neće stići, neće uspjeti poslati“, a pritom ili nisu znali ili su svjesno prešućivali da se zahtjev ne može službeno uputiti prije verificirane procjene šteta prema metodologiji Svjetske banke i EU-a - koja ima svoju točno određenu proceduru', poručuju.

'A kako je završila ta „drama“, taj ili neznalački ili podmetački igrokaz? Zahvaljujući upravo kvalitetno pripremljenom zahtjevu naše Vlade, a ne aktivističkim parolama & neodmjerenim riječima, Hrvatska je iz Fonda solidarnosti dobila bespovratnih 683 milijuna € - najveći iznos pomoći po glavi stanovnika nekoj državi u povijesti tog fonda!', kažu.

'Možemo konstatirati da je g. Tomašević svojom zajapurenom malicioznošću uspio sustići dvojicu najpoznatijih zlih proroka SDP-a - „Nostradamusa“ Bernardića, koji je „najavljivao“ da će 400.000 radnika dobiti otkaz uslijed epidemije, & „Babu Vangu“ Hajdaša Dončića, koji je zazivao da će naša zemlja „uskoro imati“ 10.000 novozaraženih dnevno. SDP i Nemožemo! neće u koaliciju, ali im je modus operandi isti: što gore za Hrvatsku - to bolje za njih', zaključuju.